ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Φυσικό Αέριο. Οι Έλληνες Εισαγωγείς Πληρώνουν Σε Ρούβλια. Δεν Θα Υπάρξει Διακοπή Των Προμηθειών.

 

Φυσικό Αέριο. Οι Έλληνες Εισαγωγείς Πληρώνουν Σε Ρούβλια. Δεν Θα Υπάρξει Διακοπή Των Προμηθειών.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Έλληνες εισαγωγείς στράφηκαν στη νέα διαδικασία πληρωμής για το ρωσικό φυσικό αέριο

ΑΘΗΝΑ, 24 Μαΐου – RIA Novosti. Όλες οι ελληνικές εταιρείες που εισάγουν ρωσικό αέριο έχουν περάσει σε νέα διαδικασία πληρωμής της Gazprom, δεν θα υπάρξει διακοπή των προμηθειών, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή στη βιομηχανία φυσικού αερίου. «Όλες οι ελληνικές εταιρείες-αγοραστές έχουν στραφεί στην πληρωμή σε ρούβλια», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Τρεις είναι οι κύριοι εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα – η ΔΕΠΑ Εμπορική, η Μυτιληναίος, η Προμηθέας Αέριο.

«Οι λογαριασμοί είναι ανοιχτοί, η διαδικασία πληρωμής βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε η πηγή. “Η προθεσμία πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου Απριλίου είναι η 25η Μαΐου. Επομένως, είναι απαραίτητο τα χρήματα να πιστωθούν σε ειδικό λογαριασμό στις 23 Μαΐου. Χρειάζονται δύο ημέρες για να μετατραπούν σε ρούβλια και να μεταφερθούν χρήματα από τον έναν λογαριασμό στον άλλο. Για αυτό , η πληρωμή σε ευρώ πρέπει να παραληφθεί στις 23 Μαΐου», εξήγησε.

Την προηγούμενη μέρα, το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων AMNA μετέδωσε ότι η ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ ολοκλήρωσε τους διακανονισμούς με την Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου τον Απρίλιο, η πληρωμή έγινε σε ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πληρωμή έγινε σε ευρώ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 19 Μαΐου, δεν παραβιάστηκε το πλαίσιο διεθνών κυρώσεων και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ότι σε περίπτωση διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου, οι ελληνικές αρχές θα αναγκαστούν να διακόψουν το ρεύμα λόγω έλλειψης χωρητικότητας, ο συνομιλητής του πρακτορείου είπε: «Δεν θα υπάρξει διακοπή παροχής. Όλα είναι καλά.”

…………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ :

Ρωσικό αέριο. Ξεκινά ο μηχανισμός: πώς θα λειτουργήσει το σύστημα πληρωμής σε ρούβλια, μετά και το διάταγμα του Πούτιν !

ΚΟΠΗΚΕ Η ΡΟΗ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΠΑΡΟΤΙ Η Ε.Ε. ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΡΟΥΒΛΙΑ !!

Το Βατικανό πλήρωσε 10 εκ.€ σε ρούβλια για να προμηθευτεί ρωσικό φυσικό αέριο!

Ρούβλια για Φ/Α. 10 χώρες της Ε.Ε. έχουν ανοίξει λογαριασμούς, λέει η Ουγγαρία, αλλά δεν μιλούν με ειλικρίνεια στους λαούς τους !!

………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………….

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια