ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΚΡΗΝΗ ΑΓΝΩ, ΛΥΚΑΙΟΝ ΌΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

ΚΡΗΝΗ ΑΓΝΩ, ΛΥΚΑΙΟΝ ΌΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΚΡΗΝΗ ΑΓΝΩ, ΛΥΚΑΙΟΝ ΌΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Πάνω από τον Αρχαιολογικό χώρο του Λυκαίου Όρους και στον χωματόδρομο που οδηγεί στην Ιερή Κορυφή του, ο περιηγητής θα βρεθεί σε μια πέτρινη κρήνη, που έχει κατασκευαστεί σε ανάμνηση της αρχαίας πηγής Αγνούς, που βρίσκεται λίγα μέτρα, δεξιά της. Σύμφωνα με τον Παυσανία, η πηγή αυτή έβγαζε χειμώνα-καλοκαίρι την ίδια ποσότητα νερού.
Η Αγνώ, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν μια από τις τρεις Νύμφες ( Νέδα, Θεισόα ) που ανάθρεψαν τον Δία, γεννημένο στην περιοχή Κρητέα του Λυκαίου Όρους, του Αρκαδικού Όλυμπου.
Η Αγνώ είχε σχέση με τη βροχή και μάλιστα με την τεχνητή βροχή. Όταν στην Αρκαδία επικρατούσε ξηρασία ο ιερέας του Λυκαίου Δία ερχόταν στην πηγή και πρόσφερε θυσίες, για να την εξευμενίσει. Στη συνέχεια έριχνε ένα κλαδί βελανιδιάς στην επιφάνεια του νερού της πηγής και μετά από λίγο άρχιζε το νερό να βράζει. Από τον βρασμό άρχισαν να δημιουργούνται σύννεφα και αμέσως η Νύμφη έστελνε τη ζωοδότρα βροχή.
Πηγή ( Παυσανίας, Αρκαδικά, 38, 4 )

……………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ :

ΕΝΘΥΜΗΣΗ-ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ… ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΛΥΚΑΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΘΗΚΕ !!! Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ 15/8/2899 ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟΝ ΟΡΟΣ ! (φωτο-βίντεο)

……………………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια