ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

5εκ € «δωράκι» του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος για τους δρόμους στα μοναστήρια της Ηλείας !

 

Ιαν252021
 

Σωτήρης Σωτηρόπουλος  Όπως είχα προαναγγείλει: Τα συνταρακτικά στοιχεία για το “ΙΕΡΟΝ και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΝ” με τα 5 εκατομμύρια ευρώ “δωράκι” για δρόμους προς τα 27 Μοναστήρια (sic!) και θρησκευτικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ηλεία, εκ των οποίων 6 στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας !!!….

Διαβάστε λεπτομέρειες με εικόνες-στοιχεία. (σ. το έγγραφο πήγε στους αρμόδιους Υπουργούς και την Ιερά Σύνοδο.
Επειδή η εφημερίδα Documento το βρήκε (δεν ξέρω πως ) και το έκανε δισέλιδο (“σαλόνι”), σήμερα το δημοσιεύω αυτούσιο για όλους τους αποδέκτες και τα ΜΜΕ… ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΊΤΕ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία τηλ 6972295293 Λαμπεία (Δίβρη) 15-1-2021
αρ. πρωτ. 2563
ΕΠΕΙΓΟΝ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Προς
Υπουργούς Εσωτερικών – Δημ. Έργων – Πολιτισμού
Γεν. Γραμ. Αποκεντρ. Δ/σης (Συντονιστή) Πελοπ-ΔΕ-Ιον
Πρόεδρο Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδος 2. Δημοτικό Συμβούλιο Αρχ. Ολυμπίας 3. Ιερά Μητρόπολη Ηλείας 4. Πολιτιστικούς φορείς Δίβρης 5. ΜΜΕ
ΘΕΜΑ: Τα 5 εκατομμύρια ευρώ «δωράκι» του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος για τους δρόμους στα Μοναστήρια της Ηλείας τι είναι; «Ιερό σκάνδαλο»; «Αυτοδιοικητικό σκάνδαλο»; ή και τα δύο μαζί;
Κύριοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι
Εδώ και ένα χρόνο, εν μέσω πανδημίας και δεινής οικονομικής κρίσης, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο επιχείρησης ασύδοτης κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, καταστρατήγησης των νόμων της συντεταγμένης Πολιτείας και πρωτοφανούς μεθόδευσης για δήθεν δημιουργία έργων με τον τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ Π.Δ.Ε».
Με παράθεση ψευδών και παραπλανητικών στοιχείων, ότι δήθεν υπάρχουν ανάγκες για δρόμους προς τα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας στους 6 Δήμους του Ν. Ηλείας, με αποτέλεσμα την υπογραφή της «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ» τον Μάϊο του 2020 (βλ. εικ. 1) μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Φαρμάκη και των Δημάρχων του Ν. Ηλείας, με προβλεπόμενη δαπάνη 5.000.000 ευρώ.
Στη συνέχεια είχαμε και παρέμβαση του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Ηλείας και του Βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας κ. Νικολακόπουλου προς το Υπουργείο Πολιτισμού που ζητούσαν παράκαμψη (!…) της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, για την έναρξη των έργων και διευκόλυνση των εργολάβων κλπ
Οι αποκαλύψεις αυτές ήλθαν στο φως της δημοσιότητας από τον Ηλείο δημοσιογράφο κ. Μάκη Νοδάρο (εφημερίδα «Ντοκουμέντο» 10-1-2021) με παράθεση συνταρακτικών στοιχείων και εγγράφων που εξέπληξαν τους συμπολίτες μας Ηλείους και όχι μόνον.
Η «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ» προβλέπει βελτίωση, ασφαλτόστρωση και συντήρηση δρόμων πρόσβασης σε είκοσι επτά (αριθμός 27) Μοναστήρια και Προσκυνηματικούς χώρους της Ηλείας (!!!) στους 6 Δήμους. Μάλιστα αναφέρεται ότι οι δρόμοι αυτοί προς τα Μοναστήρια εντάσσονται στο «Δημοτικό οδικό δίκτυο» (sic!), δηλ δημοτικό δίκτυο πάνω σε βουνά ή σε ήδη ασφλατοστρωμένους δρόμους μέσα σε πόλεις….
Να σημειωθεί εκ προοιμίου, ότι στην επίσημη Ιστοσελίδα και το Μητρώον της ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ με θέμα «τουριστικοί θρησκευτικοί προορισμοί» στο Νομό Ηλείας (το ίδιο βεβαίως περιέχεται και στα Μητρώα της Μητρόπολης Ηλείας), αναφέρονται (όπως και είναι λογικό και σωστό) μόνο στα 7 ενεργά Μοναστήρια της Ηλείας, το ένα Ανδρώο (αυτό της Μονής Χρυσοπηγής Δίβρης) και τα 6 Γυναικεία (Μονές Βλαχερνών, Καθολικής, Φραγκοπηδήματος, Φραγκαβίλας, Σκαφιδιάς και Κρεμαστής) και σε κανένα από τα υπόλοιπα μέχρι τα 27 που υποτίθεται σύμφωνα με την «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ» ότι είναι Μοναστήρια ή χώροι Προσκυνηματικών τουριστικών προορισμών!… (βλ. εικ. 2)
Εμείς (το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ») επικεντρώνουμε στο σκάνδαλο που αφορά την δική μας περιοχή, δηλ τον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας, όπου υπάγονται τα προβλεπόμενα 6 έργα
Στην άνω «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ» που αναφέρεται στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας, προβλέπονται δρόμοι προς τα έξι (αριθμός 6) Μοναστήρια και Προσκυνήματα του Δήμου όπως φαίνεται στην παρατιθέμενη φωτ. (βλ. εικ.3), δρόμων συνολικού μήκους περίπου 13 χιλιομέτρων!!!… (δαπάνης 13 Χ 160.000 = 2 εκατομμυρίων Ευρώ, καθ΄ υπολογισμόν)…. Για τα υπόλοιπα 21 Μοναστήρια και Προσκυνήματα της Ηλείας, ας ασχοληθούν άλλοι που γνωρίζουν καλλίτερα.
Μάλιστα ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, πήραν την υπ. αρ. 278/23-12-2019 Απόφαση (ΑΔΑ: 6Ω9ΞΩΨ5-ΠΔΧ) και υπέγραψαν (βλ.Εικ.4), αυτά που καταλογίζονται κατωτέρω.
Θα εξηγήσουμε ένα προς ένα, αυτά τα «Μοναστήρια» και «Προσκυνηματικούς χώρους» του Δήμου μας, για να δείτε το μέγεθος του σκανδάλου αλλά και την ευθύνη εκείνων που πρότειναν προς την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας (εκκλησιαστικοί, αυτοδιοικητικοί και λοιποί παράγοντες) με ασύστολα και παραπλανητικά ψεύδη που επισύρουν την άμεση Εισαγγελική, Διοικητική και Ελεγκτική παρέμβαση.
Και εξηγούμεθα:
1) Δρόμος «προς Ιερά Μονή Χρυσοπηγής και Αγ. Παντελεήμονα Λαμπείας συνολικού μήκους 4950 μ.». Εδώ πράγματι πρόκειται για ένα ιστορικό Μοναστήρι (το μοναδικό «ανδρώον» της Ηλείας) όπου υπάρχει ένα κομμάτι άθλιου χωματόδρομου που δυσκολεύει την πρόσβαση των πιστών και επισκεπτών, γιατί όντως είναι χώρος Προσκυνηματικού τουριστικού προορισμού. Όμως και εδώ λένε ένα μικρό ψεύδος. Όπως δείχνει η φωτ. (βλ. εικ.5) της χιλιομετρικής διαδρομής η απόσταση από το κέντρο της Λαμπείας είναι 3,7χιλ. εκ των οποίων ήδη είναι ασφαλτοστωμένα ή τσιμεντοστρωμένα σχεδόν τα μισά χλμ. Άρα προς επισκευή και ασφαλτόστρωση μένουν περίπου 2 χιλιόμετρα μέχρι τη Μονή και αν προσθέσουμε και 1,5 χλμ προς το εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονος (που είναι χώρος Αναψυχής και ετήσιας πανήγυρης) δηλ. το πολύ 3,5 χιλιόμετρα και όχι 5χλμ. όπως λέει η Σύμβαση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Και επειδή πρόκειται για δρόμο εντός της ιδιαίτερης πατρίδας μας Λαμπείας, να πούμε ότι δεν είδαμε στην πρόταση των αρμόδιων π.χ. την επισκευή ενός δρόμου περίπου 400 μέτρων (ασφαλτοστρωμένος μεν, αλλά σχεδόν κατεστραμμένος) που οδηγεί σε ένα πράγματι μοναδικό χώρο Προσκυνηματικού και Πολιτιστικού τουριστικού προορισμού με μεγάλη επισκεψιμότητα, στο Βυζαντινό Μνημείο της Αγ. Τριάδας (11ου-12ου αι.) που έχει χαρακτηριστεί (από τον πρόεδρο των Αρχαιολόγων κ. Δημ. Αθανασούλη) ως ένα από τα αξιολογότερα Μνημεία της Ηλείας (βλ. εικ. 6).
2) Δρόμος «από ΤΚ Κακοταρίου προς την Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Νοτενών συνολικού μήκους 4.750μ.». Εδώ μάλλον γίνεται (να το πούμε χαριτολογώντας) μια απίθανη «ιερή λαθροχειρία»… Αφού: α) η Μονή αυτή δεν υπάγεται εκκλησιαστικά στην Μητρόπολη Ηλείας αλλά στην Μητρόπολη Πατρών Αχαΐας !… β) Για του λόγου το αληθές, όπως θα δείτε στις παρατιθέμενες φωτ (βλ. εικ. 7 και 7α) ήδη τον περασμένο Νοέμβρη ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Φαρμάκης, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος επί τόπου στη Μονή υπέγραψαν την Σύμβαση για το δρόμο πρόσβασης από το χωριό Σκιαδά της Αχαΐας προς την Μονή μήκους 5χλμ (β. εικ.8 ) και τώρα γ) ζητάνε με την σκανδαλώδη Σύμβαση της Ηλείας και άλλο δρόμο από το χωριό Κακοτάρι μήκους 4.750 μέτρων (βλ.εικ. 9) που δεν είναι βεβαίως τόσα χλμ, αφού στο 3,5 χλμ συναντιέται με τον άλλο δρόμο που έρχεται από το Σκιαδά…
3) Δρόμος «από ΤΚ Πελοπίου προς γηροκομείο και Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου συνολικού μήκους 400μ.». Εμείς δεν γνωρίζουμε να υπάρχει καμιά Ιερά Μονή στο Πελόπιο. Ο δρόμος αυτός είναι βατός μέσα στην Κοινότητα και οδηγεί στο πρώην Γηροκομείο που έχει καταργηθεί και είναι τώρα κλειστό (με κάποιες παλιές δημοσιευμένες «αμαρτίες», με τα χρήματα από χορηγία του Ιδρύματος Λάτση)…
4) Δρόμος «από την ΤΚ Ορεινής προς Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου συνολικού μήκους 2000μ.». Εδώ είναι η αποθέωση του ψεύδους και της παραπλάνησης. Εκεί στην κορυφή του βουνού (υψομ. 1400μ.) δεν υπάρχει καμιά Ιερά Μονή αλλά υπάρχει ένα παλιό ερημοκκλήσι που οι κάτοικοι του μικρού χωριού (που ευλάβονται τον Άγιο) έφτιαξαν δίπλα ένα πολυτελές και πολυδάπανο ναύδριο (με χρυσούς αετούς κλπ., με προσφορές αλλά και χορηγίες και πάλι από «πελατειακές» κρατικές δαπάνες!…) για να προσκυνούν οι ευσεβείς ντόπιοι και να πανηγυρίζουν οι γλεντζέδες μια δυο φορές τον χρόνο με ψητές γουρνοπούλες κλπ. Και όχι βεβαίως ότι είναι χώρος Προσκυνηματικού τουριστικού προορισμού… Δηλαδή (και πάλι χαριτολογώντας) βάφτισαν το ερημοκλήσι, ως Μοναστήρι («μαιμού») !…
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τέτοια εξωκλήσια και ερημοκλήσια σαν αυτό της Ορεινής (και μάλιστα με σπουδαιότερη εκκλησιαστική ιστορία), η ιδιαίτερη πατρίδα μας Δίβρη (που έχει χαρακτηριστεί ως «μικρός Μυστράς) έχει περίπου 80 εκκλησάκια σε όλες τις βουνοκορφές και τις ραχούλες της Δίβρης… Ρωτάμε, να ζητήσουμε κι εμείς δρόμους πρόσβασης σε αυτά; Εδώ δεν έχουμε (ή έχουμε άθλιους σχεδόν αδιάβατους) δρόμους πρόσβασης προς τις γειτονιές της κωμόπολης!…
5) Δρόμος «προς Αγ. Ιωάννη Αστρά συνολικού μήκους 480μ.». Στην ΤΚ Αστρά υπάρχει ένα παλιό (καταγεγραμμένο) ως «Ασκητήριο της Νουσάς» στο βράχο λίγο έξω από το χωριό, χωρίς να έχει τίποτα το ιδιαίτερο αγιογραφικό ή άλλο στοιχείο, που γιορτάζεται από τους ντόπιους μια φορά τον χρόνο και είναι εύκολα προσβάσιμο από αμαξιτό χωματόδρομο. Βεβαίως κι αυτό δεν είναι χώρος Προσκυνηματικού προορισμού.
6) Δρόμος «προς Αγ.Γεώργιο Κρυόβρυσης συνολικού μήκους 170μ.». Και εδώ στην ΤΚ Κρυόβρυσης, είναι ένας απλός ναός πολύ κοντά στο χωριό, που γιορτάζεται μια φορά το χρόνο από τους ντόπιους κατοίκους….
ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΚΤΕΘΕΝΤΑ
Συμπερασματικά:
Σε ότι μας αφορά, δηλ τον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας (και ιδιαίτερα την Δημοτική Ενότητα Λαμπείας) μοναδικό έργο που μπορεί να δικαιολογηθεί ως απαραίτητο να επισκευαστεί και ασφαλτοστρωθεί, είναι το κομμάτι προς την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Διβρης, περίπου 2 χλμ (το πολύ με επέκταση άλλων 1,5 χλμ, μέχρι τον Αγ. Παντελεήμονα, καθότι είναι αναγνωρισμένος «χώρος αναψυχής» και τμήμα της δασικής-κοινοτικής οδού Λαμπείας – Αστρά). Τα άλλα 5 έργα φρονούμε, ότι είναι εκ περισσού (και «εκ του πονηρού») και εν πολλοίς προϊόν προεκλογικών υποσχέσεων του Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλου, οποίος ειρήσθω εν παρόδω ήταν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας (πριν εκλεγεί Δήμαρχος) όταν πρωτοξεκίνησε το …«ιερό και αυτοδιοικητικό σκάνδαλο» ως υπόσχεση επί Περιφερειάρχη Κατσιφάρα και υλοποιήθηκε ως «δωράκι» επί Περιφερειάρχη Φαρμάκη.
Να παραπεμφθούν για να ερευνηθούν, ώστε να αποδοθούν τυχόν ποινικές, διοικητικές και πειθαρχικές ευθύνες σε εκείνους τους Δημόσιους, Δημοτικούς, Περιφεριακούς και Εκκλησιαστικούς λειτουργούς που έβαλαν την υπογραφή τους σε επίσημα έγγραφα, κάτω από τα ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία (οι «βαφτίσεις-μετονομασίες» ερημοκλησιών ή απλών ναών σε «Ιερές Μονές», η Ιερά Μονή Νοτενών που υπάγεται στη Μητρόπολη Πατρών με ήδη προγραμματισμένο δρόμο, ο χαρακτηρισμός ασήμαντων χώρων λατρείας ως σημαντικών δήθεν «Προσκυνηματικού προορισμού», ο χαρακτηρισμός δρόμων πρόσβασης σε βουνά και ερημικές τοποθεσίες ως δήθεν «ένταξή τους, στο Δημοτικό οδικό δίκτυο», οι ανακριβείς χιλιομετρικές αποστάσεις δρόμων προς επισκευή και ασφαλτόστρωση κλπ). Επίσης το ίδιο, για εκείνα εκ των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων που ψήφισαν και πήραν παρόμοιες Αποφάσεις (και σε ότι αφορά την δική μας καταγγελία, του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας και της ΠΔΕ) που δημοσιεύτηκαν στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ (βλ. άνω εικ.4) με το ίδιο ψευδές και παραπλανητικό περιεχόμενο.
Κύριοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι.
Εμείς, ένας μικρός Πολιτιστικός Σύλλογος της γενέτειρας Λαμπείας (Δίβρης) Ηλείας και ενεργοί πολίτες και δημότες της Αρχαίας Ολυμπίας, εκ καθήκοντος Σας παρακαλούμε όπως ενεργήσετε σύμφωνα με τους Νόμους και τις Διατάξεις της συντεταγμένης Πολιτείας, να διερευνήσετε τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα και να μας απαντήσετε.
Με τιμή
ο πρόεδρος του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Υ.Γ. Το παρόν να πρωτοκολληθεί και καταστεί δημόσιο έγγραφο
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: 10 σχετικές εικόνες
………………………………………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΦΕΙΟΥ:
Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, κατέχοντας 9 εκατ. 300 χιλιάδες μετοχές, δηλαδή το 1,5 του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.Το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά αν συνυπολογιστούν τα 2 εκατ. 300 χιλιάδες μετοχές των κληροδοτημάτων της Μητροπόλεως Ιωαννίνων και οι 300 χιλιάδες μετοχές που ανήκουν στη Μητρόπολη Ηλείας.

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ-ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΗΛΕΙΑΣ – ΠΕΤΑΞΕ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗ ΑΘΡΟΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ-“ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ”. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ…

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΤΡΩΓΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (βίντεο)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε. (ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ… ΜΕ ΑΜΦΙΑ!!! ΣΤΟ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟΝ… ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ!!!)

ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ” … ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ … ΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ … ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ … ” !!!

ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ; ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ;

6.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ! ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ € ΣΤΟ ΥΠ.Π.Θρησκευμάτων (δια Βίου μάθησης!!!)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια